25 Ekim 2013 Cuma

Üniversitelerde panayır

Üniversite panayırı




Dün mutfak raflarımı düzelttim biraz. 

Yemek takımım yıllar içinde kırıla döküle eksildi. Eksiksiz bir takım için bir kaç yıl daha beklemeyi planlıyorum. Kızlar büyüsün, kırılacaklar kırılsın. O benim tabağım! ben çiçeklide yiyeceğim! ben arılıyı istiyorum! tartışmaları bitsin, o zaman alacağım güzel bir takım. Mutfak dolapları "çingene çalıyor kürt oynuyor" gibi durunca güzel durmuyor tabii. Durmuyor da.... eskilerini ne yapacağım diye düşünüyorum. Evet elbette birisine verebilirim. Ama benim aklıma daha güzel bir fikir geldi. Bu fikrimi de yaymak için face'ime ve çok okunan tüm bloglara yazmanın uygun olacağını düşündüm. Belki beni okuyan bir dekan veya rektör bu projeyi hayata geçirir. 





Her yıl üniversite eğitimi için Anadolu'dan gelip ev düzenleyen öğrencilerle -benim gibi- evinde artık kullamak istemediği eşyalarını ne yapacağını bilemeyen aileler için bir panayır düzenlense. 



Üniversite panayırı
Eylül, havaların hala güzel olduğu bir ay. Üniversiteler bir yer belirlese, biz vermek istediğimiz eşyalarımızı getirsek, öğrenciler gelip stantlardan istediklerini alsa, çatallarını bıçaklarını, masa lambalarını, sandalyelerini, küçük paspaslarını, halılarını, yolluklarını daha bir sürü ihtiyaçlarını..... 

O sırada müzikler çalınsa, yemekler yense hayat bayram olsa, olmaz mı acaba?

Böyle bir proje elbette eski eşya alım satımı yapanların da iştahını kabartacaktır. Onun için de çözümler üretilebilir. Mesela öğrenci kimliği olmayana verilmez veya her öğrenciye bir liste verilir o listeden eksikliklerini tamamladıkça eşyayı veren aile listeye bir imza atar. Mutlaka bir çözümü vardır. Önemli olan eşya vermek isteyenle eşya almak isteyene bir ortam oluşturup, buluşturmak. Çoluğumuzla çocuğumuzla gidip güzel bir gün geçiririz. Hatta kendi üniversitemiz olsa daha da güzel olur. Çocuklarımıza, eşimize okulumuzu gezdirmek. 

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? 

1 yorum:

  1. Hayallerimin ne kadar örselendiğini farkettim. Bir on beş yıl öncesi olsa bu fikirler beni ne de çok heyecanlandırırdı. Ancak şimdi aklıma gelen şeyler hemen bir komisyoncunun ortaya çıkması, alanında vereninde içinde ukte kalması ya da ailesi çok zengin olup varyemezce davranan kişiliklerin hak sahibi olduğu dünyaya gerçek ihtiyaç sahiplerinin iç çekerek izlemesi... Velhasıl güzel bir fikir inş böyle bir platform oluşturulur ve ihtiyaç sahiplerine ulaşır.

    YanıtlaSil