6 Haziran 2013 Perşembe

Anne çocuk ilişkisini anlatan güzel bir kitap

yüreğimi titreten çocuk kitapları
Yüreğimi titreten çocuk kitapları 







Birkaç gün önce tanıtmaya başladığım çocuk kitapları serime bugün "love you forever" kitabıyla devam etmek istiyorum. Geçen hafta tanıttığım cömert ağaç kitabının türkçesi varmış, ama ne yazıkki araştırmama rağmen "Love You Forever" kitabının Türkçesini  bulamadım. Yurtdışından ısmarlayabilirsiniz veya eğer çocuğunuz benimkiler gibi sizin anlattığınız masalların delisiyseler ve siz de artık benim gibi tükendiyseniz size ilham verebilir. Bu sefer kitabı çevirecek vaktim yok malesef. 

Kitap bir bebeği doğumundan itibaren alıyor annesi çok ihtiyarlayana kadar devam ediyor. Hayatın gelişim evrelerinde çocuk- anne ilişkisi anlatılıyor. Çocuk cinsiyeti olarak erkeğin seçilmiş olması ise (light bir feminist olan) Bana göre erkeklerin hiç büyümeyen ana kuzuları olması olabilir mi acaba? belki de bu kadar derin bir anlamı yoktur. Yazar iki cinsiyetten birisi için kura çekmiştir ve erkek çocuğu çıkmıştır :))). Başlıyoruz..... 


Yüreğimi titreten çocuk kitapları 
Yeni anne çocuğunu kucağına alır ve kitabın meşhur şarkısını söylemeye başlar; 

"I'll love you forever
I'll like you for always
As long as I'm living
My baby you'll be"

"Seni her zaman seveceğim
Sen her zaman bana mutluluk vereceksin
Yaşadığım süre boyunca 
sen benim bebeğim olarak kalacaksın". 

Kitap 1989'da yazılmış, bugüne kadar 15.000.000 kopyası basılmış. Neden hala Türkçeye çevrilmemiş bilmiyorum. Umarım gene yanılmışımdır tıpkı "cömert ağaçta" olduğu gibi biriniz Türkçe basımının olduğunu bana gösterebilir. Resimlere bakarak kendi masalınızı uydurabilirsiniz. 
Yüreğimi titreten çocuk kitapları 

The baby grew. He grew and he grew and he grew. He grew until he was two years old, and he ran all around the house. He pulled all the books off the shelves. He pulled all the food out of the refrigerator and he took his mother's watch and flushed it down the toilet. Sometimes his mother would say, "this kid is driving me CRAZY!"
But at night time, when that two-year-old was quiet, she opened the door to his room, crawled across the floor, looked up over the side of his bed; and if he was really asleep she picked him up and rocked him back and forth, back and forth, back and forth. While she rocked him she sang:

Bebek büyüdü, büyüdü, büyüdü, iki yaşına kadar büyüdü, bütün evin içinde koşturmaya başladı. Bütün kitapları kitaplıktan alıp yerlere attı, buzdolabını boşalttı. Annesinin saatini alıp tuvalete attı. Annesi bazen "bu çocuk beni delirtecek diyordu" 

Ama akşam olduğunda annesi yavaşça kapısını açıp, çocuğunu kucağına alarak kitabın meşhur şarkısını söyler. 

The little boy grew. He grew and he grew and he grew. He grew until he was nine years old. And he never wanted to come in for dinner, he never wanted to take a bath, and when grandma visited he always said bad words. Sometimes his mother wanted to sell him to the zoo!

Çocuk büyüdü, büyüdü, büyüdü. 9 yaşına kadar büyüdü. Yemeğe gelmek istemiyordu, yıkanmak istemiyordu, büyükannesi geldiğinde hoş olmayan sözler söylüyordu. Bazen annesi onu hayvanat bahçesine vermek istiyordu. 

Ama akşam olunca yavaşça kapısını açıp çocuğunu kucağına alarak şarkısını söylüyordu.

Kitap çocuğun, ergenliğini delikanlı zamanlarını, evlenmesini çocuğunun olmasını anlatarak devam ediyor. Sonunda bir gün annesi çocuğuna telefon ediyor ve....

Well, that mother, she got older. She got older and older and older. One day she called up her son and said, "You'd better come see me because I'm very old and sick." So her son came to see her. When he came in the door she tried to sing the song. She sang:

I'll love you forever,
I'll like you for always...
But she couldn't finish because she was too old and sick. The son went to his mother. He picked her up and rocked her back and forth, back and forth, back and forth. And he sang this song:

Ve bir gün anne yaşlandı, yaşlandı, çok yaşlandı. Oğlunu aradı ve "gelip beni görsen iyi olur çünkü çok yaşlı ve hastayım dedi". Oğlu geldiğinde O'na şarkısını söylemeye başladı. Ama artık çok yaşlıydı, şarkıyı bitiremedi. Oğlu annesini kucağına aldı ve onu yavaş yavaş sallarken, annesinin kendisine söylediği şarkıyı tekrarladı. Annesini yavaşça yatağına yatırdı. Kendi evine gitti ve yeni bebeğini kucağına alarak annesinin O'na söylediği şarkıyı çocuğuna söylemeye başladı. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder