28 Mayıs 2013 Salı

Çocuk odasında nelere dikkat edilmeliymiş ?



Yeni evimize 4 sene önce taşınırken büyük bir heyecanla, bir sürü parçadan oluşan masif bir takım almıştım.  O zamanki aklımla beğenerek hazırladığım odada hangi yanlışları yapmışım? bugünkü aklımla bir oda döşeseydim nelere dikkat ederim konusunda yazdığım yazıma BURADAN ulaşabilirsiniz. 

Kızlar şuanda aynı odada kalıyorlar, gelecek sene odalarını ayıracağım. İkinci odada neleri yapmam, neleri yapmamam gerektiğini araştırırken "Odalarını oyun oynama ve eğitim alanı olarak cazip hale getirmek için" bana ilham veren, aşağıdaki 7 maddeyi buldum. 


-Çocuğunuz tüm oyuncaklarına kolaylıkla erişebiliyor mu? 
-Oyuncaklar çocuklarınızın kolaylıkla yerlerine geri koyabilecekleri kutu ve sepetlerin içinde mi?
-Oyuncaklar odaya çocukları cezbedecek şekilde mi yerleştirilmiş?
-Oyuncaklar çocuğunuzun rahatça oynayabileceği, sizin odayı kolaylıkla toplayabileceğiniz bir şekilde mi yerleştirilmiş. (Çocuğunuzun en sevdiği oyuncakları göz önünde tutarken, onun için faydalı olacağını düşündüğünüz oyuncaklarını da ilgisini çekecek şekilde odasına yerleştirebilirsiniz) 
-Oyuncaklarında rotasyon yapıyor musunuz? 
-Oyun ortamında çok fazla renk, hareket ve obje olması çocuğun dikkatini dağıtarak,  herhangi bir oyuna veya oyuncağa konsantre olmasını zorlaştıracaktır. 
- Odası, çocuğunuzun boyu düşünülerek mi yerleştirilmiş? 
- Çocuğunuzun da yardımını alarak odayı dekore ederken ve yerleştirirken şu sorular size rehber olabilir; Bu oda;  İçinde dakikalarca oyun oynanacak, sanat eserlerine esin kaynağı olacak, bilimsel çalışmalarına ilham verecek, keşif yapma duygusunu geliştirecek bir oda mı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder